ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2020

By | 14 Σεπτεμβρίου 2020

Φίλες και φίλοι
Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Φέτος, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας έχει θέμα «Ψυχική Υγεία για όλους : Μεγαλύτερες επενδύσεις – Μεγαλύτερη πρόσβαση !»
Όπως γνωρίζετε ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας τα τελευταία χρόνια οργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη μας τη μέρα αυτή, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας γύρω από το θέμα αυτό και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας.
Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων, δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις εκδηλώσεις που είχαμε σχεδιάσει και προγραμματίσει. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι τη μέρα αυτή. Ετσι ,πέρα από κάποιες δράσεις μας, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων Ψυχικής Υγείας (ΠΟΣΟΨΥ) δημοσιεύουμε σήμερα τη Διακήρυξη για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και σας καλούμε να την υπογράψετε και να μας τη στείλετε, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, πιστεύοντας ότι αποδέχεστε και γίνεστε κοινωνοί των στόχων και προσδοκιών που αυτή βάζει και έτσι στηρίζετε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας. Στις 10 Οκτωβρίου θα ανακοινώσουμε και θα ευχαριστήσουμε όλους όσους την υπογράψουν.
Με την πίστη μας ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας σας ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σαλιάγκας Μαρία Ντέντου