Ποιοί είμαστε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ

(Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) ΗΜΑΘΙΑΣ

 

 

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ο Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας. Ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με μέλη άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες και φίλους τους.

 

  • ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην αλληλοϋποστήριξη, στη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, στον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, στην αξιοπρεπή διαβίωση των πασχόντων και των οικογενειών τους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, στην ψυχική, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

  • ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ:

Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε τη ΣΤΕΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με προγράμματα αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου των ατόμων με ψυχικά προβλήματα, μέσα από ομάδες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, απασχόλησης όπως Η/Υ, χορού, μουσικής, επισκέψεων και εκδρομών κ.ά.

Οργάνωση ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων οικογενειών, με στόχο την ενημέρωση για την ψυχική ασθένεια, τις σύγχρονες μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης, την ψυχολογική τους υποστήριξη από επιστήμονες εθελοντές – εκπαιδευτές.

Ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια κ.λ.π. για ενημέρωση τόσο των οικογενειών όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Συνεργασία με τον Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» και άλλους αντίστοιχους Συλλόγους και φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού, μέσα από Συνέδρια, συναντήσεις και προγράμματα.

 

  • ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Ότι είναι απαραίτητη η συστράτευση, η συνεχής διεύρυνση της ομάδας εθελοντών και η στήριξη των τοπικών φορέων και της κοινωνίας μας.

ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ :

 

Ο ψυχικά ασθενής ΔΕΝ είναι επικίνδυνος, ανίκανος, αδύναμος!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ!

Αρκεί να τον στηρίξουμε με κατανόηση. Να αποδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη διαταραχή αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, υποστηρικτική ψυχοθεραπεία και με το ανάλογο υποστηρικτικό περιβάλλον!

 

ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ

  • Μίλησε ανοικτά με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι
  • Εντάξου στον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας
  • Ελα να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο!

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ :

 

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΟΙΞΕΩΣ 120, ΒΕΡΟΙΑ

ΤΗΛ. : 2331400426

sofpsim@gmail.com

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ